Откриват мотосезона в София с шествие по няколко булеварда

25-03-2023

В София днес откриват тазгодишния мотосезон с шествие по няколко централни булеварда. Сборният пункт е зала 'Арена София', а крайната точка - квартал 'Бояна'. Ще бъде затворено за кратко само 'Цариградско шосе' в различни участъци.

Мотото на тазгодишното издание на мотосезон 2023-та е “Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи!”. От Пътната полиция при Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха, че са осигурени нужните екипи, които ще улесняват придвижването на мотористите. В шествието по повод началото на сезона се очакват над 10 000 души.

За безопасността на мотористите, но и на останалите участници в движението, от Пътната полиция осигуряват нужните екипи по трасетата, по които ще преминават моторите.

Заместник-началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Златко Златанов. 

“Ще бъдат затворени много малко участъци, и то главно свързани с основния лъч, който ще поеме към резиденция “Бояна”, части от “Цариградско шосе” ще бъдат затворени за другите участници в движението”

Мотоциклетистите настояват за промени в Закона за движение по пътищата. За тях те са давали гласност. Едно от исканията са да имат право да карат в буслентите, настояват и за споделено пътуване, ако пътното платно е достатъчно широко.Мотористи искат и по-тежки санкции за водачите употребили алкохол или упойващи вещества, както и скоростта за движение на мотоциклетистите да бъде изравнена с тази на автомобилите.

Във връзка с откриването на мотосезона от Столичната община въвеждат ограничения за престой, паркиране и влизане на пътни превозни средства с изключение на автобусите по локалното платно на Околовръстен път в отсечката между пътен възел 'Бояна' и Националния исторически музей. Подробна информация за организацията на движение във връзка с откриването на мотосезона е качена на страницата на Столичната община. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net