Частично бедствено положение в община Ардино след проливните дъждове

23-01-2023

В община Ардино, Кърджалийско, е обявено частично бедствено положение, след като вчера заради проливния дъжд придошлите води на река Арда заляха моста при село Китница, съобщава bTV. 

Шест села са откъснати от света: Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука. Те останаха без връзка с други населени места, след като железобетонният мост на река Арда при село Китница остана под високите води на реката.

'Към този момент няма информация за бедстващи хора. Надяваме се, че светлата част на деня нивото на реката ще спадне', каза Веселин Костов от областната администрация в Кърджали.

Той уточни, че Община Ардино е подготвила и подала документи за финансиране на проект за нов мост при село Китница, но все още няма отговор от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

През уикенда най-голямо количество валежи са паднали в района на община Златоград. По данни на общината в района са се изсипали 175 литра на кв. м. Нивото на водата в язовир 'Златоград' е 35 см над кота преливник. Река Върбица е в рамките на речното корито и няма опасност от разливи. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net