Кирил Петков предаде властта на служебния премиер Гълъб Донев

02-08-2022

В 'Гранитна зала' на Министерския съвет приключи церемонията по приемственост в изпълнителната власт. На нея служебният премиер Гълъб Донев прие властта от министър-председателя в оставка Кирил Петков. 

'От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни предсрочни избори'.

Това каза Кирил Петков при предаването на властта на служебния министър-председател Гълъб Донев, който ще оглави кабиент N:100.  

От своя страна Гълъб Донев наблегна на спазването на Конституцията от страна на новото правителство и очерта като приоритети пред него цената на природния газ, цените изобщо на горивата, ремонтът на пътищата и протестът на пътностроителните фирми. 

'Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната, клетвата вече е в сила', обърна се Донев към своиите служебни министри. 'Пожелавам ви характер, смелост мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решение националния интерес. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзка с хората. Държавата, за която обикновено се говори като за нещо извън нас, всъщност сме самите ние. Очаквам от всеки от вас работа на 100 процента и умни решения, съобразени със законите', изведе като най-важното пред своя екип служебният премиер. 

След кратките слова новият министър-председател лично представи на вече бившия всеки един от служебните министри в кабинета 'Донев'.

По ресори министрите ще се срещнат в съответните ведомства, за да предадат работата си.Обменни курсове на БНБ за днес 07-12-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85756 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26348 BGN
  • chf 1 CHF = 1.97698 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net