Нови COVID мерки в София

02-08-2022

Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София. Това става ясно от нова заповед на РЗИ София. 

Заповедта влиза в сила от 4 август, а мерките ще са задължителни 30 дни.  
Освен в здравни, лечебни заведения, аптеки, оптики и градския транспорт, маските стават задължителни и за търговските обекти, железопътни гари, автогари и летище София. 

В закрити помещения и на работното място трябва да се спазва задължителна дистанция от метър и половина, редовна дезинфекция и проветряване.  

При възможност и по преценка работодателите и органите по назначаване могат да създават възможност за работа в дистанционна форма. 

В детските заведения и специализираните институции се провежда засилен сутрешен филтър в за недопускане на хора с клинични симптоми на COVID-19, както и за други остри заразни болести. 

Ограничения има и за свижданията в болниците. 

Припомняме, че част от мерките вече бяха въведени и допълнени от РЗИ София. Столицата обаче влезе в жълтия Етап 2, който предвиждаше разширяване на обхвата на част от COVID мерките. 

Освен София, в жълтия Етап 2 са Варна и Силистра. Това показва справка на DarikNews.bg в системата на здравните власти. Варна вече въведе допълнителни ограничителни мерки. В Силистра маските са задължителни, но не във всички затворени помещения.  
Двуседмичната заболеваемост в страната стигна 331.03 заразени с COVID-19 на 100 хиляди души.  

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net