ДБ не изключва следизборна коалиция с ГЕРБ пред мнозинство на "путинофилски организации" в НС

15-07-2022

В 'Демократична България' не изключват евентуална коалиция с ГЕРБ след провеждането на предсрочни избори в случай, че алтернативата е мнозинство от 'путинофилски организации'.

Това стана ясно от изказването на Ивайло Мирчев в сутрешния блок на 'Нова тв'.  
На въпрос дали от ДБ са готови на коалиция с ГЕРБ след предсрочни избори, той отговори: 'Ако имаме откровено путинофилски организации, а от другата страна ПП, ГЕРБ и ДБ... Ще ви кажем, когато минат изборите и имаме конкретните резултати. Имаме много опции'.

Ако мандатът сега отиде при 'Демократична България' или БСП, от ДБ няма да разговарят с ГЕРБ, но са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяване на диалога с ИТН. 
'В последните 1-2 седмици в поезията на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди', каза Мирчев.

'Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент - не, ще изгреем с два пъти повече депутати от 'Възраждане' и проруската партия на Янев', допълни той. 

За да се състави стабилна четворна коалиция, от 'Демократична България' призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели - инфлацията, Еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.
 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net