Винен фестивал във Варна показва новите лица в индустрията

12-07-2022

Винен фестивал във Варна - WINEkend 2022, ще покаже новите лица в индустрията.
Няма информация колко точно са младите енолози в бранша в България, но такива има в около 50 от над 300 малки и по-големи винарни у нас, посочват организаторите - Владислав и Георги Ванкови. За млади технолози можем да приемем тези на възраст под 35 г.

Освен че, ще покаже новият поглед на българската винена индустрия през призмата на малките, бутикови и градски винарни, фокус е и приобщаването на по-млада публика, за която виното и винената култура са относително непознати.

В рамките на фестивала - еднодневен, на територията на големите Римски терми, ще се представят 20 изби от цялата страна.

Много държим на личния контакт - сами да си представят вината, сами да говорят какво правят, защото това дава по-голяма достоверност и доверие пред потребителите. Така се изгражда и по-лесно мостът между потребители и производители и в крайна сметка се достига до нови клиенти, казва Георги Ванков.

Разчупени, отворени към експерименти, обиколили света и натрупали международен опит във винарски райони на различни континенти - така накратко могат да бъдат описани голяма част от младите български енолози.

Окуражаваме ги да се покажат. Те не винаги са видими на пръв план. В същото време досегът с публиката, с клиентите води до придобиването на увереност за тях, допълва Владислав Ванков.
Най-малкото виждаш първичната реакция на някой, който е опитал продукта ти - виното, което си направил. Това е огромно удовлетворение. Във винарския бранш, то може да е по-значимо от всички точки, стикери, награди или медали, които получаваш по изложения, заключава Георги Ванков и допълва, че най-лесният начин да научим по-младото поколение да цени виното и да открие винената култура е някой просто 'да отвори вратата' - като на варненския WINEkend.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net