Костадинов: Ако получим мандат, ще го върнем, този парламент е фалирал

27-06-2022

Лидерът на партия 'Възраждане' Костадин Костадинов излезе с коментар в социалните мрежи по повод последните събития. Днес стана ясно, че оставката на кабинета 'Петков' е вече внесена в Народното събрание, а малко след това от президентската институция съобщиха, че държавният глава Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. 

'Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага ми се обадиха, за да поканят 'Възраждане' на консултации утре във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство', съобщи на официалния си профил във фейсбук Костадинов.  

'На президента ние ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третият мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене', допълни той. 

'Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре', завърши поста си в социалната мрежа лидерът на 'Възраждане'. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net