Отстраненият директор на "Кинтекс": Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили 3-4 пъти

27-04-2022

'Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили 3-4 пъти от началото на войната в Украйна.

Заводите наемат повече работници, които работят на три смени'. Това заяви в  интервю за NOVA  отстраненият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов. 

Михайлов твърди, че след 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева. “Това са стотици милиони изгубени за българската икономика”, каза оръжейният експерт, който смята, че чрез тези договори България доставя оръжие на Украйна чрез посредници. 

“Кинтекс” никога не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се предполага че са транзитни точки към Украйна”, заяви Михайлов. “Но оръжията, които виждаме да се използват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България”, поясни той. 

Александър Михайлов отрече да е развивал паралелно оръжейна дейност с частни фирми, докато е бил директор на “Кинтекс”. Според него освобождаването му от длъжност е свързана с “таен износ на оръжия”.

“Хипотезата, която имам е, че ако се цели тайно да се достави оръжие в Украйна, то едно ново ръководство на “Кинтекс” може да изпълни тази задача”, каза Александър Михайлов.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net