Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение след катастрофата с военен камион

06-04-2022

Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската държавна болница след тежката катастрофа с военен камион край Резово.

'Един афганистански гражданин е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, които са военни, са хоспитализирани в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош, те са на 42 и 23-годишна възраст. Няма опасност за живота им, контактни са', заяви пред БНТ д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на държавната болница в Бургас.

Състоянието на пострадалите е стабилно. Предстои да бъдат изписани в близките дни след допълнителни изследвания. Очакват се резултатите от тестовете за алкохол и наркотици.
След инцидента в болницата са докарани двама български и 15 афганистански граждани. Подробности около катастрофата все още не са ясни.

По информация на военните не става въпрос за техническа повреда.

35 чужденци бяха заловени близо до турската граница от съвместен патрул на 'Гранична полиция' и военните. Те е трябвало да бъдат транспортирани до Малко Търново, но катастрофират. Освен 17-те пострадали, настанени в държавната болница в Бургас, останалите са хоспитализирани в няколко частни болници в града.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net