Правителството планира да раздели Министерството на икономиката на две нови министерства

29-03-2022

Правителството планира да раздели Министерството на икономиката и индустрията на две нови министерства. Това става ясно от Портала за обществени консултации на МС.

Предложението е ведомството, което в момента се ръководи от Корнелия Нинова, да се раздели на Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Второто ведомство много вероятно да бъде оглавено от Даниел Лорер, който в момента е министър на иновациите и растежа, но без портфейл.

Сред предложените промени са тези в устройствените правилници на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, с които се регламентира преминаването им към Министерството на иновациите и растежа.

Чрез предвидените изменения на нормативните разпоредби се преразпределят правомощия от материалната компетентност на министъра на икономиката, председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на иновациите и растежа, респективно Министерство на иновациите и растежа. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net