Бойко Борисов е призован на разпит в прокуратурата

28-03-2022

Бившият премиер Бойко Борисов, пиарът му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов са призован на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратурата по разследването, заради което преди десетина дни прекараха 24 часа в ареста. Те ще дават повторно показания по сигнал за изнудване от Васил Божков. 

На пресконференция миналата седмица укриващият се в Дубай бизнесмен обясни, че в продължение на години е бил принуждаван да плаща милиони, за да върни бизнеса му

Експремиерът отрече обвиненията на Божков.

„Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, ако някой трябва да ми е носил, е Горанов. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Две години и два месеца след твърдения на Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, прокуратурата реши да направи опит да го разпита чрез видеоконферентна връзка. Разпитът обаче ще може да се реализира само, ако властите в Обединените арабски емирства разрешат.   

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net