Министърът на отбраната на САЩ пристигна в България

18-03-2022

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал ввъв военно-въздушната база на Българската армия в Безмер.

Лойд Остин е у нас по покана на българския му колега Драгомир Заков. В рамките на посещението двамата ще проведат среща с военнослужещи от армиите на двете страни, които участват в съвместната българо-американска подготовка на учебен полигон 'Ново село', съобщиха от българското отбранително ведомство.

Очаква се сред темите, които ще бъдат обсъдени, да са евентуална военна подкрепа от България за Украйна, по информация на световните медии. Вашингтон активно работи с партньори за осигуряване на съветски системи за противовъздушна отбрана за Киев С-300, с каквито разполагат България и Словакия.

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с Лойд Остин утре - 19 март. В рамките на разговора, който ще се състои в Министерския съвет, двамата ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. След срещата българският премиер и секретарят по отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

 Обменни курсове на БНБ за днес 28-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85001 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26894 BGN
  • chf 1 CHF = 1.92826 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net