Кирил Петков: Никой не е над закона

18-03-2022

Действията на МВР вчера показват, че никой не е над закона в България. Самият аз бях разпитван и дадох своите показания. Това заяви министър-председателят Кирил Петков по повод вчерашната мащабна операция на МВР във видеообръщение, публикувано в официалната страница на Министерски съвет във Фейсбук. 

Според информацията до момента в ареста за 24 часа са бившият премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова, бившият министър на финансите Владислав Горанов. Първоначалните данни, че бившата шефка на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова е задържана също не се потвърждават.

'В момента текат проверки от Европейската прокуратура, но къде е българската прокуратура и дали най-накрая ще застане на страната на българския народ, ще видим в следващите дни. Моята роля е да дам пълна свобода на всички органи да действат съгласно законовите им правомощия. Никой не трябва да изпитва страх от истината. Само без страх от недосегаемите, България наистина може да се промени', заключи премиерът.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net