ГЕРБ настоява Никола Минчев да посочи къде е направен тестът му за Covid-19

13-01-2022

От ГЕРБ настояха председателят на Народното събрание Никола Минчев да посочи коя е лабораторията или лечебното заведение, където е направен тестът му за Covid-19 и кой е бил дежурният вирусолог, който го е валидирал след Консултативния съвет при президента. Според бившия здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов има редица несъответствия между наличната информация и сроковете, при които може да бъде направено изследването. 

'Коя е лабораторията или лечебното заведение и кой е бил дежурният лекар, който е валидирал теста на Никола Минчев?',  попита Ангелов.
'Технологичното време обикновено е 2 часа, или тестът е взет преди КСНС. Ако тестът е взел преди КСНС, Минчев е имал симптоми и появата му е безотговорно поведение', посочи бившият здравен министър.

Според депутата ковид и КСНС са се оказали 'животоспасяващ ход за правителството на Кирил Петков'. Ангелов каза, че със свикването на това заседание „президентът е издърпал ушите на премиера Петков” по повод Р Северна Македония.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 08-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82056 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27203 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00187 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net