Алексиев: Собственикът е целял "Вера Су" да бъде потопен

26-10-2021

Приключи операцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг кораб 'Вера Су' и и плавателният съд вече e на кей във Варна. 

Разходите по спасителната операция на 'Вера су' ще бъдат възстановени от застрахователя. В противен случай България ще заведе иск. Това заяви транспортният министър Христо Алексиев на брифинг в кораборемонтния завод 'Одесос'. Той посочи, че действията на корабособственика навеждат към мисълта, че единствената цел е била плавателният съд да бъде потопен. 

'Установихме, че неговите действия , всички негови действия, са водели само към едно - потапяне на кораба. Вие знаете, той в един момент беше в много критично положение, беше почти потънал, затова мисля, че има и разследване. Оттук-нататък трябва да се направи ретроспекция на всички действия. Всеки трябва да си понесе отговорността'.

България е единствената европейска държава, която няма спасителен кораб, готов екипаж или готовност за такъв тип операции, коментира още транспортният министър. “Заварих пълен разпад и безотговорност, нямаше планове, хората не бяха подготвени за такава операция, техниката беше в безобразно състояние', оплака се Алексиев. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net