Пожар в борова гора в района на община Твърдица

27-07-2021

Пожар възникна край Твърдица днес по обяд около 14:30 часа, съобщиха от Пожарната в Сливен. Пламъците, които най-вероятно са тръгнали от нерегламентирано сметище, са обхванали е борова гора, заяви пред БТА директорът на РД'ПБЗН'-Сливен комисар Владимир Демирев.

Три екипа на районната служба в Твърдица и горски служители го гасят. Комисар Демирев посочи, че местността е труднодостъпна и има път само от едната страна, стръмно е, няма достъп за техника и трябва да се гаси на ръка.

Засега няма екипи от Сливен, защото те участват в гасене на други пожари в района.
При нужда в гасенето ще се организират и доброволци от доброволното формирование в Твърдица. 

От Министерството на отбраната съобщиха, че хеликоптер AS 532 AL Cougar от състава на Военновъздушните сили (ВВС) с екипаж от 24-а авиационна база Крумово се включва в гасенето на горския пожар.

Военнослужещите ще извършват дейности по разузнаване от въздуха и пожарогасене на огъня, пламнал в борова гора в района на Община Твърдица, област Сливен.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на местните власти в подкрепа на действията на Районната служба 'Пожарна безопасност и защита на населението', посочват от министерството.Обменни курсове на БНБ за днес 22-09-2021

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN


BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2021 BulNews.Net