Пореден инцидент с паднала мазилка от сграда в център на София

22-02-2021

За пореден път паднала мазилка от сграда в центъра на столицата. Няма пострадали. Произшествието е станало на площад „Гарибалди“ в  ранния следобед, когато там е имало десетки пешеходци, съобщи bTV.

'Както си вървяхме, от фасадата като фонтан се изля количество мазилка, една жена на три - четири метра се размина', разказва очевидец. 

Истински късмет е, че няма пострадали, тъй като парчетата са масивни. Парчетата от фасадата се разпръскват и по трамвайните релси.

Участъкът остана отцепен, докато го обезопасят. На място пристигнаха и служители на Столичния инспекторат. Оттам заявиха, че отговорността за поддръжката на сградата е на собствениците. А столичани казват, че такива инциденти се случват на много места и трябва да се вземе отношение.

Само преди седмица парчета лед паднаха от покрива на сградата на Държавна агенция 'Електронно управление' на ул. 'Гурко' и раниха 57-годишна жена. 
В началото на месеца мазилка от сграда на площад Възраждане се стовари върху паркирал автомобил.Обменни курсове на БНБ за днес 06-03-2021

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.63832 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26632 BGN
  • chf 1 CHF = 1.76742 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2021 BulNews.Net