Борисов е с Covid-19

26-10-2020

Премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във facebook, че е заразен с новия коронавирус. 

'Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с Covid-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!', написа премиерът в социалната мрежа.

От Министерският съвет уточниха, че към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. 
Пред столичната здравна инспекция Борисов е посочил контактните си лица през последните дни. Те включват министрите на енергетиката Теменужка Петкова, транспорта Росен Желязков и здравеопазването Костадин Ангелов. И тримата обявиха, че са се изолирали. Контактни на Борисов са още представители на американска дипломатическа делегация, заместник-външният министър Георг Георгиев, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева и медийната му сътрудничка Севделина Арнаудова.

Американското посолство у нас е информирано за резултатите от теста за коронавирус на премиера Бойко Борисов и следва протокола по изолация, определен от българското правителство. Това съобщиха за 'Хоризонт' от посолството. 

 Обменни курсове на БНБ за днес 01-12-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.63258 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.17689 BGN
  • chf 1 CHF = 1.80444 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net