Откриха килии и стая за изтезания в контейнери за морски превоз в Нидерландия

08-07-2020

Нидерландската полиция откри няколко импровизирани затворнически килии и стая за изтезания, укрити в контейнери за превоз на морски товари, съобщи прокуратурата в Ротердам, цитирана от ДПА.

Гледката на транспортните контейнери е смразяваща и шокираща, заявиха от прокуратурата.

Преди две седмици са били арестувани шестима души по подозрение в отвличане и вземане на заложници, след като полицията прехванала телефонни разговори и съобщения, изпратени чрез криптираната платформа ЕнкроЧат, в които те открито обсъждали изтезанието на задържани.

Контейнерите, открити в склад в южния град Вувсе Плантаге, още не са били използвани, съобщи полицията в отделно изявление.

Шест от контейнерите изглежда са били предназначени за затворнически килии, със звукоизолация, преносими тоалетни и белезници на тавана и на пода. Седмият контейнер е бил предвиден за специално помещение, оборудвано за изтезания, казаха прокурорите. В него имало зъболекарски стол с каиши за краката и ръцете, хирургически инструменти, резачки за жив плет, клещи и ножици.

Заподозрените смятали да се предрешат като полицаи, за да извършат отвличанията, смятат следователите, защото при претърсването са открили бронежилетки, полицейски униформи и сини лампи.

Полицията предупредила навреме бъдещите жертви и те успели да се укрият.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net