Британските власти затягат карантинните мерки в град Лестър

30-06-2020

В английския град Лестър бе затегната карантината след рязкото покачване на заразявания с Covid-19. Това става дни преди обявеното от премиера Борис Джонсън голямо облекчаване на карантината от 4 юли. 

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок обяви, че всички второстепенни магазини, които отвориха преди две седмици, ще бъдат затворени от днес, а училищата ще затворят врати от четвъртък. Отварянето на пъбовете и ресторантите, планирано за събота, няма да стане в Лестър.

Ханкок отбеляза, че в Лестър са регистрирани 10% от всички положителни проби в страната през последната седмица.

„Препоръчваме на жителите да останат по домовете си и да не пътуват, освен ако това не е абсолютно наложително“, каза Ханкок.

Затягането на карантината важи и за предградията на Лестър. При обявяването на облекчаването на карантината от 4 юли правителството изтъкна, че в случай на поява на нови огнища на зараза няма да се поколебае да вземе мерки. Случаят с Лестър е първият на налагане на строга местна карантина. Въпреки твърдия ход на властите обаче мнозина повдигат въпроса доколко е ефективна системата за тестване и проследяване и как увеличаването на случаите с Covid-19 не е забелязано по-рано.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net