Румъния затваря границите си

22-03-2020

Считано от 22.00 ч. на 22 март 2020 г., се забранява влизането на територията на Румъния през ГКПП на държавната граница на чуждестранни граждани и лица без гражданство, с изключение на случаите, когато преминаването се извършва транзит през установените за целта със съседните страни транзитни коридори.

По изключение на територията на Румъния е разрешено влизането на чуждестранни граждани и лица без гражданство, принадлежащи към следните категории: членове на семейство на румънски граждани, както и членове на семейството на гражданите на други държави-членки на ЕС и Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария, пребиваващи в Румъния.

Лица, които притежават  виза за дългосрочно пребиваване, разрешение за пребиваване или друг документ, еквивалентен на разрешението за пребиваване, издадено от румънските власти, съгласно правителствената наредба за спешни случаи N:194/2002 относно режима на чужденците в Румъния, или еквивалентен на тях документ, издаден от властите на други държави, съгласно законодателството на ЕС.

Хора, които пътуват в изпълнение на професионален ангажимент, удостоверен с виза, разрешение за пребиваване или друг еквивалентен документ.

Дипломатически или консулски представител, персонал на международни организации, военен персонал или персонал, предоставящ хуманитарна помощ.

Пътници в транзитно преминаване, вкл. тези, които са  репатрирани в резултат на предоставяне на консулска защита, както и такива пътуващи по наложителни причини (медицински  или семейни), както и лица, които имат необходимост от международно закрила, или по други хуманитарни причини.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net