Карлос Гон отвръща на удара на Nissan

11-02-2020

Адвокатите на Карлос Гон се изправиха лице в лице с японския автомобилен производител Nissan в съда в Амстердам за първи път след драматичното бягство на бившия изпълнителен директор от Токио миналата година, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Гон съди бившия си работодател за 15 млн. евро (16,4 млн. долара), като част от холандско дело за неправомерно управление. По време на съдебно заседание, адвокатите му поискаха от съда достъп до документи, свързани с доклад от март 2019 г., относно вътрешното управление на компанията. Това бе и причината за уволнението на Гон от холандското звено на производителя на автомобили, както и от съвместното предприятие, наречено Nissan-Mitsubishi BV.

65-годишният бивш директор на Nissan, който беше изправен пред два съдебни процеса по обвинения за финансови измами в Япония, след като беше освободен под гаранция, избяга от страната през декември. Оттогава Гон обвинява ръководителите на Nissan в заговор с прокурори в Япония, целящи несправедливото му задържане.

Ливан няма да екстрадира Карлос Гон в Япония

Адвокатите на Гон твърдят, че документите, използвани за доклада от март относно вътрешното управление, са основание за отстраняването му от ръководните позиции в Nissan,  Renault и Mitsubishi и са необходими в делото за неправомерното му уволнение. 

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-02-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80794 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.33301 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84512 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net