Поредно искане за импийчмънт на Тръмп

04-12-2019

Правната комисия в американския Конгрес започва изслушванията на конституционни експерти за основанията за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

В доклад, представен от Комисията по разузнаването по-рано бе посочено, че има данни за злоупотреба с власт на държавния глава. 

Според комисията, ръководена от Демократическата партия, Тръмп е използвал положението си, за да се получи международна помощ за изборите през 2020 г. Припомняме, че президентът бе замесен в скандал с украинския му колега Владимир Зеленски, а обвиненията бяха, че Тръмп е искал информация срещу сина на Джо Байдън, който е основният му опонент догодина. 
Републиканците веднага контрираха, че в доклада на разузнавателната комисия липсват каквито и да било конкретни доказателства. Тръмп окачестви действията на Демократите като не патриотични.

Според Фокс, е малко вероятно Долната камара на Конгреса да успее да гласува импийчмънта преди Коледа. Процесът е дълъг и сложен. Ако все пак обвиненията минат в Камарата на представителите, предстои вот в Сената, където мнозинство имат Републиканците.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net