Сърбия разкри руски шпионски сценарий

22-11-2019

Сърбия разкри руски шпионски сценарий в страната. Президентът Александър Вучич обяви, че е намерен видеозапис, на който служител на руското главно разузнавателно управление вербува високопоставен сръбски служител.
 
На видеото се вижда как бившия заместник на военното аташе на руското посолство в Белград предава пари на сръбски военен. Не е ясно кой е заснел кадрите. Новината избухна в четвъртък вечерта. Към момента е известно, че записът е автентичен, а разузнаването на Белград е съобщило за други 10 случая на контакти между руски шпиони и сръбски представители. След заседанието на Съвета за национална сигурност на страната Вучич коментира, че видеото е заснето в края на декември 2018 г. Президентът обаче подчерта, че откритията няма да навредят на отношенията между Москва и Белград.
 
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи медийната информация в Сърбия като провокация. Тя отбеляза, че видеото се появява преди срещата между президентите на Русия и Сърбия, която е планирана за 4 декември в Сочи. Вучич заяви, че няма да отменя визитата си в черноморския курорт.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net