Премиерът Борисов участва в срещата на върха в Солун

14-11-2019

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Гърция за участие в Четвъртата среща на върха в Солун.

В изказването си пред участниците във форума Борисов изрази тревогата си от разделението на обществото в Република Северна Македония по темата Европейски съюз. Борисов подчерта, че усилията на страната и тези на Албания трябва да бъдат огромни и ясни и допълни, че ще продължи да помага на колегата си Зоран Заев в тази посока.

Пред представителите на гръцкия бизнес министър-председателят Борисов подчерта успешните взаимоотношения между България и Гърция. Българският премиер изтъкна, че в началото на годината стокооборота между страните е близо 15% и че гръцкият бизнес работи добре у нас.
В речта си по време на форума министър-председателят Бойко Борисов заяви, че Балканите имат голямо бъдеще. „Перспективата е напред – бизнес, туризъм, енергетика – и това го правим. Връщането назад е пагубно“, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си в Солун българският министър-председател отбеляза и доброто сътрудничество в областта на сигурността и опазването на външните граници на ЕС. Борисов посочи, че страната ни има нула миграция и изрази готовност активната работа в тази посока да продължи.
 
Премиерът Бойко Борисов заяви, че през месец декември във Варна ще се проведе Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е традиционна платформа за затвърждаването на регионалното икономическо и политическо сътрудничество.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net