Извършителят на нападението в Хале записал действията си на видео, излъчвано на живо в интернет

10-10-2019

Извършителят на нападението срещу синагога и турска закусвалня в германския град Хале, при което бяха убити двама души, записал действията си на видео, излъчено на живо в интернет в продължение на 35 минути, съобщиха световните агенции. 

Видеото било излъчвано през платформата на 'Амазон' за видеоигри Туич (Twitch) и било видяно от петима души, но след това негов запис бил гледан от близо 2200 души в продължение на половин час преди да бъде премахнат.

Стрелба в германския град Хале взе две жертви

Според Туич акаунтът, от който бил излъчено видеото, бил създаден преди около два месеца. 'Ние действахме възможно най-бързо, за да изтеглим това съдържание и ще блокираме всички акаунти, които споделят кадри от този отвратителен акт', заяви говорителят на Туич, цитиран от Франс прес.

Мъжът, извършил нападението в Хале, е 27-годишен германец с крайнодесни убеждения, който е задържан, съобщи ДПА, като се позовава на източници от силите за сигурност. Първоначално полицията съобщи за няколко нападатели, но вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че антисемитският атентат бил извършен от един човек.Обменни курсове на БНБ за днес 14-07-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.71941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15452 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82942 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net