Михаел Шумахер е приет в болница в Париж

10-09-2019

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е бил приет в парижката болница 'Жорж Помпиду', твърди вестник 'Паризиен', цитиран от световните медии.

Той е настанен в кардиологичното отделение и грижите за него са поети от светилото в кардиохирургията Филип Менаш, посочва още изданието.

Той ще му направи операция по трансплантация на стволови клетки. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя 'може да прави чудеса'.

Повече подробности за състоянието на германския бивш пилот, както и какво е наложило да се стигне до такава операция, засега не се съобщават от лечебното заведение и семейството му. Личният му живот се пази много внимателно в тайна от инцидента в края на декември 2013 г., когато удари главата си по време на ски-ваканция и престоя дълги месеци в будна кома.

Оскъдната информация за състоянието на Шуми идва от негови познати и стари приятели, според които той трудно комуникира и се движи с инвалидна количка. Състоянието му обаче явно е било оценено като достатъчно добро, за да предприеме пътуването от Женева до Париж.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83543 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.29006 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01114 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net