Отиде си актьорът Питър Фонда

17-08-2019

Американският актьор Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат на Джейн Фонда, почина на79-годишна възраст,  предадоха агенциите, като се позоваха на семейството му.
 
'С дълбока тъга споделяме новината, че Питър Фонда почина', заяви семейството.

Фонда починал тихо вчера сутринта в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си. Официалната причина за смъртта е дихателна недостатъчност вследствие на рак на белия дроб.
'В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в състояние да намерим подходящите думи, за да опишем болката в нашите сърца.  Докато скърбим, ви молим да зачитате личното ни пространство', се казва в изявлението на семейството.
 
'И докато скърбим за загубата на този очарователен и мил човек, желаем също всички да възхваляват неговия дух и любов към живота',  допълва то.
Фонда е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 г. в семейството на легендарната звезда от екрана Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор,  дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда.
 
Прочува се с филма от 1969 г. 'Волният ездач', в който участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън. Фонда е продуцент и съавтор на сценария и е номиниран за награда 'Оскар' на Американската филмова академия за най-добър оригинален сценарий.
 
Като режисьор си създава име с кинопродукции като 'Наемният работник' (1971 г.). Номиниран е за 'Оскар' за най-добър актьор за ролята си във филма 'Златото на Ули' (1998 г.)

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net