Нападнаха автомобила на бившия украински президент Порошенко

26-07-2019

Мъж скочи върху колата на бившия украински президент Петро Порошенко, докато той си тръгваше от разпит в Държавното бюро за разследване в Киев. Там Порошенко отговаряше на въпроси на следователи за продажбата на неговия корабостроителен завод на друг бизнесмен. 

Телевизионни кадри показват как мъж скача върху автомобила на бившия президент, докато друг пръска лютив спрей в лицето на бодигард на Порошенко, който веднага се намесил. Никой не е пострадал при инцидента. Говорител на Порошенко определи случая като „провокация на проруски гангстери, надигнали глави след смяната на властта в Украйна“. 

Държавното бюро за разследване не е разкрило детайли по казуса, по който е бил разпитан бившият държавен глава. Самият Порошенко заяви, че е дал устни и писмени показания за продажбата на корабостроителницата, която по думите му е станало по прозрачен начин и без неговото пряко участие. Той добави, че и други негови бизнеси са разследвани, включително телевизионния му канал. 

Порошенко остана в политиката, след като неговата платформа „Европейска солидарност“ спечели 25 места във Върховната рада на изборите на 21 юли.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net