Ракета порази петролен обект в Ирак, трима са ранени

19-06-2019

Ракета порази петролен сондаж в южната иракска провинция Басра. Нанесени са щети на лагер на американския петролен гигант 'Ексън Мобил', а трима местни работници са ранени. Единият от тях е в тежко състояние. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на иракските власти.

Служителят по сигурността Махди Райкан каза, че ракета 'Катюша' е паднала в лагера към петролните полета Зубаир и Румейла, експлоатиран от 'Ираки дрилинг къмпани' ('Иракска сондажна компания'), където 'Ексън Мобил' има временни жилища.

За момента няма отговор на молбата за коментар към американската петролна компания, базирана в Ървинг, щата Тексас. Миналия месец тя евакуира персонала си от друго петролно поле в провинция Басра.

На фона на ескалиращото напрежение между Иран и САЩ има опасения, че Ирак за пореден път може да се окаже по средата. В страната има над 5000 американски войници, както и влиятелни, подкрепяни от Иран милиции, някои от които настояват американските сили да напуснат, отбелязва АП.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net