Двама надзиратели взети за заложници във френски затвор

12-06-2019

Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе във вторник вечертадвама надзиратели за заложници в строго охраняван френски затвор в Нормандия, предаде Асошиейтед прес.

Еманюел Гимараес, представител на синдиката 'Работническа сила', заяви пред регионалния вестник 'Уест Франс', че снощи в затвора в град Конде сюр Сарт били изпратени специални сили. Крилото на затвора, в което били взети заложниците, било евакуирано.
Гимараес каза, че затворникът си бил спечелил репутация на 'професор по вземане на заложници', и допълни, че това бил четвъртият път, в който вземал надзиратели за заложници. Всеки път искал да бъде прехвърлен в друг затвор.

Фредерик Еко от синдиката СНЕПАП на служителите на затворите заяви, пред телевизия БФМ, че похитителят е обикновен престъпник, който бил наблюдаван за потенциална ислямска радикализация.
Двамата заложници впоследствие бяха освободени, съобщи БФМ, цитирана от ТАСС. По данни на радио Франс енфо похитителят използвал самоделен нож.
Според БФМ единият от двамата освободени заложници бил стажант. Похитителят, който и сега поискал да го преместят в друг затвор, отново е затворен под стража. Посочва се, че мъжът има психически проблеми.Обменни курсове на БНБ за днес 05-06-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.73852 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18078 BGN
  • chf 1 CHF = 1.8133 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net