Двама бивши американски сенатори открити мъртви в Арканзас и Оклахома

10-06-2019

Законодателите в Арканзас и Оклахома скърбят за загубата на двама бивши щатски сенатори,открити мъртви в домовете си в рамките на два дни, съобщава Си Ен Ен.
 
В Арканзас тази седмица фаталния разстрел на бившия сенатор на републиканския щат Линда Колинс-Смит се разследва като убийство, съобщиха властите. В Оклахома бившият щатски сенатор Джонатан Никълс е открит мъртъв от изстрел в дома си в Норман, на около 20 мили от Оклахома Сити, според полицията.
 
Властите не са предоставили допълнителни подробности за очевидно несвързаните помежду си случаи. В двата щата се провеждат разследвания.
 
Тялото на Колинс-Смит е намерено във вторник в нейния дом в окръг Рандолф, Арканзас. Тя е била простреляна фатално, а смъртта й е разследвана като убийство. 

Колинс-Смит, която беше демократ преди да премине към Републиканската партия, бе избрана за пръв път в Сената на Арканзас през 2014 г. и загуби през миналата година, заяви телевизионната станция Литъл Рок. „Тя беше страстен глас на своите хора и близък член на нашето републиканско семейство. Ние се молим за нейните близки по време на този труден момент“, пише арканзаски всекидневник.

 
53-годишният Никълс е сенатор от Оклахома от 2000 до 2012 г., а по-късно работи в университета на Оклахома. Властите потвърдиха смъртта му в четвъртък. „В момента следователите работят, за да определят точната причина и начин на смъртта“, заяви полицията.
 
Законодателите изразиха шока си от смъртта на Никълс. „Сенатор Джонатан Никълс беше най-блестящият политически, правен ум в законодателството на щата Оклахома и работи неуморно като сенатор с години”, заяви щатският сенатор Роб Стандридж, който го наследи в Оклахома.Обменни курсове на БНБ за днес 03-06-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.74721 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.19596 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81213 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net