Радев и Путин обсъдиха двустранните отношения и икономическото сътрудничество

06-06-2019

Президентът Владимир Путин смята, че отношенията между България и Русия постепенно се възстановяват. А президентът Румен Радев призова българското правителство да преговаря с руската страна за намаляване на цените на руския газ. Това стана ясно от срещата на президентите Румен Радев и Владимир Путин. Българският държавен глава е в Санкт Петербург за участие в Международния икономически форум.

Президентите Владимир Путин и Румен Радев се срещат за втори път след разговора им в Сочи през май миналата година. Тогава след 10 годишно прекъсване беше възстановен диалогът на най- високо политическо ниво между България и Русия. Румен Радев призова правителствата на двете държави да материализират подновените контакти.

Президентите на България и Русия разговаряха в двореца Константиновский в Санкт Петербург. По думите на Румен Радев втората им среща в такъв кратък период е знак за нова динамика в двустранните отношения. 

По-късно през деня Румен Радев се срещна и с представители на българската общност в Санкт Петербург. Утре българският държавен глава ще участва в президентския панел на форума, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на ООН до 2030 година.

 Обменни курсове на БНБ за днес 29-05-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.75631 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.17102 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82447 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net