Нападателят от Утрехт е стар познайник на полицията, все още е на свобода

18-03-2019

Трима души загинаха при стрелба в трамвай в холандския град Утрехт. Девет души са ранени, трима от тях тежко. Полицията издирва мъж от турски произход. Властите заявиха ,че нападението е терористично. Няма данни за пострадали българи. Полицията в Холандия е на крак.

Започва заседание на кризисния център при холандския премиер Марк Рюте, след което ще се разберат повече подробности за нападението и нападателя. Засега е ясно, че 37-годишният мъж е от турски произход, но е живял в Холандия.

Името му се появява в дело за изнасилване преди две седмици. Има информация, че той е познат на полицията заради заплахи срещу жени и полицаи. По-рано днес полицията обискира и жилище в близост до площад 24 октомври, където беше извършено нападението днес. Беше конфискувана и кола, за която се предполага, че е използвана от нападателя, след като е била открадната от него.

Засега се говори за един извършител, но кметът на Утрехт заяви, че не е изключено да има и повече извършители. Нивото на заплаха в провинция Утрехт беше повишено до 5-о, най-високо ниво.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net