Иран ще засилва военната си мощ и ще развива ракетната си програма

12-02-2019

Иран е решен да засилва военната си мощ и да развива програмата си за балистични ракети, въпреки нарастващия натиск от страна на враждебни страни за ограничаване на работата по отбрана на Иран. Това заяви президентът Хасан Рохани по време на реч по случай 40-годишнината от Ислямската революция.

Рохани добави, че страната е водеща сила в областта и че светът се е учудил на развитието на военната мощ на Иран през последните 40 години, но най-вече в периода 2013 – 2018. По повод годишнината от Ислямската революция се състояха военни паради, на които бяха показани произведени в Иран ракети. Иранският държавен глава също така обеща, че страната ще победи санкциите на САЩ, повторно въведени, след като миналата година американският президент Доналд Тръмп оттегли страната от международното ядрено споразумение с Иран.
 
Същевременно върховният лидер на страната аятолах Али Хаменей защити използването на лозунга „Смърт за Америка“, но уточни, че той се отнася за американските лидери, а не за обикновените американци. Иранският народ няма да престане да скандира това, докато САЩ действат злонамерено по отношение на Иран, уточни Хаменей. Коментарът му беше във връзка с изказването на Тръмп по време на речта „за състоянието на съюза“, че Вашингтон няма спре да се бори срещу режим, който иска смъртта на американците.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net