Мадуро ще обновява системите за противовъздушна и противоракетна отбрана във Венецуела

11-02-2019

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отправи нова провокация към страната и света. В щата Миранда той откри големите военни учения „Ангостура 200“ и заяви, че Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана.
 
Новината идва на фона на дълбоката икономическа криза в държавата и зачестилите изказвания от страна на Вашингтон за евентуална военна намеса във Венецуела. По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всички варианти са на масата по отношение на въпроса с кризата в южноамериканската държава. Това включва и военна интервенция. Временният президент на Венецуела Хуан Гуайдо също каза, че е възможно да използва правомощията си като председател на парламента, за да позволи военна намеса.
 
Гуайдо заяви, че ще направи всичко необходимо, за да принуди Мадуро да се оттегли от властта и да осигури доставки на хуманитарна помощ. Миналата седмица САЩ изпратиха храни и лекарства, но Мадуро блокира помощта, наричайки я опит за инвазия от страна на Вашингтон.

 Обменни курсове на БНБ за днес 24-08-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.76758 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16226 BGN
  • chf 1 CHF = 1.79549 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net