Няма шансове за намиране на оцелели моряци в Керченския проток

22-01-2019

14 души са загинали при пожара, избухнал вчера на два кораба в района на Керченския проток край Крим. Данните са на аварийните служби на полуострова. Операцията в района вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шансове да бъдат намерени живи моряци.
Спасени са 12 от общо 32 моряци. Шестима остават в неизвестност. При тежки метрологични условия издирването им в ледените води продължи през цялата нощ. В него се включиха пет кораба, а операцията се е провела при снеговалеж и силен вятър.
Пожарът избухна вчера на корабите 'Маестро' и 'Канди' в района на Керченския проток извън руски териториални води. По предварителни данни огънят е пламнал при преточване на гориво от единия кораб на другия. Смята се, че са нарушени изискванията за безопасност.
На борда на 'Канди' са се намирали 17 души - 9 граждани на Турция и 8 на Индия. На борда на 'Маестро' е имало 15 души, включително турски и индийски граждани.
Двата кораба са тръгнали от пристанище Темрюк в Южна Русия - единият в средата на декември, а другият на 20 януари.
Телата на загиналите все още не са разпознати.
Корабите все още горят, но по предварителни данни няма разлято гориво, нито екологични щети.
Спасените моряци и телата на загиналите им колеги в най-скоро време ще бъдат транспортирани в Керч, съобщи пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net