По света  /  новини

Бивш морски пехотинец разстреля 12 души в нощен клуб в Калифорния
09-11-2018
Статия новини

Мъжът, който отне живота на 12 души в препълнен бар в калифорнийския град Таузънд Оукс, е бивш войник на 28 години. Престъплението стана към 11.22 часа местно време в сряда. Нападателят вероятно се е самоубил след стрелбата.


Джеф Дийн – шериф на окръг Вентура:
„Идентифицирахме стрелеца като Йън Дейвид Лонг, на 28 години. Той е служил в морската пехота. Имали сме много контакти с него през годините, свързани с дребни инциденти.“


През април полицаи са го посетили и са повикали полицейски експерти психолози, защото той е действал нерационално. Лонг откри безразборна стрелба в бар и танцова зала в южната част на Калифорния. В резултат загинаха 12 души, включително един полицейски служител. Представителят на правоохранителните органи Рон Хелъс се е отзовал на подаден сигнал за стрелба и е бил прострелян, след като е влязъл в сградата. Той е починал в болница по-късно.

Град Таузънд Оукс е разположен на около 55 км от Лос Анджелис. Статия от март 2018 г в „Бизнес“ инсайдър цитира демографско проучване, според което Таузънд Оукс е един от трите най-безопасните града в САЩ с население над 100 000 души.