Стабилно е състоянието на българските ученици, ранени при взрива в Болоня

07-08-2018

Стабилно е състоянието на българските ученици, които бяха ранени при вчерашната експлозия в Италия. Както знаете - камион се сблъска с цистерна на натоварена магистрала близо до летището в Болоня. Двама души загинаха, най-малко 70 са пострадали. При инцидента последваха още няколко експлозии на паркирани в близост коли. По-голямата част от ранените са били уцелени от летящи предмети.
Премиерът на Италия Джузепе Конте направи визита на най-пострадалите от обгарянията в резултат на експлозията на камиона-цистерна вчера край Болоня. Това са един полицай, участвал в спасителната операция и българският ученик от Силистра, които са в болницата в Чезена. От там Конте се отправи към Болоня, където в болниците са останалите потърпевши.
За Чезена пътува генералният консул на България в Милано Росен Руфев. Той вече се срещна в Болоня с учениците от механотехникума в Силистра. Двете деца, настанени в болницата в Болоня за извършване на пластични операции е възможно да бъдат изписани до края на деня. Друг ученик е приет в друга болница край Болоня и също се очаква да бъде изписан. Загиналият при експлозията е 42-годишният шофьор на цистерната.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83543 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.29006 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01114 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net