Още не са ясни мотивите на 17-годишния стрелец от американския град Санта Фе

19-05-2018

17-годишният Димитриос Пагурицис, който откри стрелба в училището в Санта Фе, щата Тексас е арестуван и е с обвинение в убийство на повече от едно лица. Той се е предал сам. Вчера младежът застреля 10 души и рани още 12, двама от които – в критично състояние.

Пагурицис е бил въоръжен с пушка и пистолет, легално притежавани от баща му, съобщи губернаторът на Тексас Грег Абът, както полицията е открила взривни устройства в къща и в превозно средство. Властите са открили информация в дневника, компютъра и мобилния телефон на младежа, според която той е планирал атаката и е имал намерение след нея да се самоубие. Тийнейджърът обаче е предпочел да се предаде. Пагурицис е признал, че е стрелял избирателно по хора, които не харесва. Потвърди се и информацията, че 9 от загиналите са ученици, а един – учител. Училищата в Тексас ще бъдат затворени понеделник и вторник. Президентът Тръмп заяви по повод на стрелбата, че това е „един много тъжен ден за Америка“. Той нареди знамената пред обществените сгради да бъдат свалени наполовина. Това е третата училищна стрелба за последните 8 дни в САЩ и 22-рата от началото на годината.

По повод на стрелбата, президентът Доналд Тръмп заяви, че това е един „много тъжен ден за Америка“. Той нареди знамената пред обществените сгради да бъдат свалени наполовина. Това е третата училищна стрелба за последните 8 дни в САЩ и 22-рата от началото на годината.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83957 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26558 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net