Среща между Меркел и Путин в Сочи

18-05-2018

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се срещна с руския президент Владимир Путин в черноморския курорт Сочи. Двамата не се срещат често лице в лице, особено след като Русия окупира Крим. Този път обаче те имат няколко общи теми за обсъждане и дори сходни възгледи по някои въпроси. И двете страни, например, са недоволни от това, че САЩ се оттеглиха от ядреното споразумение с Иран от 2015-та година, което и двете страни са подписали.

Те могат да се договорят и за общи действия, ако се окаже, че техни компании, които имат делови връзки с Иран, бъдат засегнати от санкциите на Съединените щати срещу страната.

Друга важна тема за разговорите между двамата е и газопроводът Северен поток две, като се знае, че според Меркел проектът не би могъл да бъде осъществен без ясната роля на Украйна, като транзитен коридор на газ.

След построяването на газопровода Северен поток две преносът на газ през Украйна трябва да продължи. Следващата стъпка трябва да бъде разполагане на умиротворителни мисии в Украйна.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net