Поредна стрелба в гимназия в САЩ - 17 жертви

15-02-2018

Седемнайсет души са били убити при стрелбата в гимназия във Флорида, съобщи местният шериф Скот Израел, цитиран от ДПА. Повечето жертви са били в сградата на гимназия 'Марджъри Стоунман Дъглас', макар някои да са открити фатално простреляни извън нея. Сред загиналите има както ученици, така и възрастни, уточни Израел.

Малко преди учениците в гимназия 'Марджъри Стоунман Дъглас' в Паркланд да бъдат освободени за деня в сряда, прозвучали изстрели. Според информация в медиите ранените са между 14 и 18 човека. Трима души са в критично състояние.

Заподозреният за стрелбата е задържан, съобщи говорител на шерифската служба. Той е идентифициран като 19-годишния бивш ученик Никълъс Крус.

Тийнейджърът е бил изключен по-рано на дисциплинарни основания, допълни шерифът. По думите му Крус е имал поне една пушка и множество пълнители, но се е предал на силите на реда без борба.

Мотивите за стрелбата не са ясни.

Това е 18-ият случай на стрелба в училище в САЩ тази година, според организацията за контрол върху оръжията 'Евритаун фор гън сейфти'. В тази цифра се включват самоубийства и инциденти, при които няма ранени, както и случаи като този през януари, когато 15-годишен уби двама ученици в гимназия в Кентъки.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net