По света  /  новини

Разбилият се самолет в Русия е бил технически изправен по документи
12-02-2018
Статия новини

В руската Оренбурска област е ден на траур в памет на жертвите на самолетната катастрофа край Москва. При тежкия инцидент загинаха всичките 71 души на борда на машината. На мястото на инцидента е открита черната кутия на самолета. Разследването на катастрофата продължава, според властите най-вероятната причина е техническа неизправност.

Цяла нощ полиция отклоняваше трафика около мястото на инцидента. Издирвателните екипи издирваха предмети, които могат да им помогнат, за да разберат коя е причината за инцидента.
Сертификатът за летателна годност на катастрофиралия Ан-148 е бил до 1 юни 2018 година. За последен път самолетът е преминал техническа проверка в град Пенза, като не е имало забележки за неговото състояние.

Роднините на загиналите при катастрофата ще получат по 1 милион рубли допълнително обезщетение извън застраховката. Три деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен младеж са сред загиналите. Сред пътниците е имало и трима чужденци - граждани на Швейцария, Азербайджан и Казахстан.