По света  /  новини

Пет жертви на бурите в Европа
29-10-2017
Статия новини

Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на двама души в Полша и двама в Чехия.
В Германия заради бурята е загинал 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет. Брат му е спасен от водите и е настанен в болница.
Бурята остави без ток хиляди домакинства в Полша и Чехия.
За Прага и Средночешката област са подадени много сигнали за отнесени покриви и повалени дървета. В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/ч.
В Полша бурните ветрове повредиха тръбопровод на терминал за втечнен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко изтичане, но липсват сериозни щети, съобщи говорител на оператора на газопровода Газ-систем. В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток.
Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение, след като бурята Херварт причини хаос по улиците на града. Един човек е ранен при падане на строително скеле. Железопътните съобщения в Германия са частично прекъснати заради урагана, преминал над северната и централната част на страната. Река Елба е преляла бреговете си в Хамбург. Спасителни екипи спират движението по близките пътища.

Източник: TV Europa