Пет жертви на бурите в Европа

29-10-2017

Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на двама души в Полша и двама в Чехия.
В Германия заради бурята е загинал 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет. Брат му е спасен от водите и е настанен в болница.
Бурята остави без ток хиляди домакинства в Полша и Чехия.
За Прага и Средночешката област са подадени много сигнали за отнесени покриви и повалени дървета. В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/ч.
В Полша бурните ветрове повредиха тръбопровод на терминал за втечнен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко изтичане, но липсват сериозни щети, съобщи говорител на оператора на газопровода Газ-систем. В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток.
Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение, след като бурята Херварт причини хаос по улиците на града. Един човек е ранен при падане на строително скеле. Железопътните съобщения в Германия са частично прекъснати заради урагана, преминал над северната и централната част на страната. Река Елба е преляла бреговете си в Хамбург. Спасителни екипи спират движението по близките пътища.

Източник: TV Europa

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net