Близо 8,000 души са евакуирани в Калифорния заради горски пожари

10-07-2017

Огнен ад в Калифорния! Близо 8 хиляди жители на американския щат бяха евакуирани заради пламналите преди три горски пожари. Стотици пожарникари и няколко самолета се борят със стихията, но някои райони се оказват трудно достъпни, за да може да бъде потушена. В щата е обявено извънредно положение, като местните власти не изключват в близките денонощия да се наложи евакуиране на още местни жители.

Близо 8 хиляди жители на щата Калифорния бяха евакуирани заради силните горски пожари, които вече трети ден бушуват в няколко района на щата. Огнената стихия беше предизвикана от високите температури в района.

Огънят бушува на площ 20 квадратни километра. Губернаторът Джери Браун обяви извънредно положение, за да окаже помощ на местните власти.

Същевременно, в долина източно от Санта Барбара в южната част на Калифорния бушуват три пожара. Там бяха евакуирани около 3600 души, сред които множество летовници на къмпинг. За потушаването на огъня се използват и три самолета, но въпреки това някои райони се оказват трудно достъпни и опасни за огнеборците.

Дейвид Занибони, капитан на пожарната служба на Санта Барбара:
„Надяваме се, че самолетите ще окажат благоприятно въздействие върху огъня и ще направят района достъпен за екипите ни, за да могат те директно да се борят с огъня. Надяваме се, че ще има напредък в тази посока.“

Местните власти на град Оровил, окръг Бют, съобщиха за поне шестима ранени и десет изцяло опожарени постройки, предаде местната телевизия NBC

Стотици пожарникари се борят със стихията. Властите не изключват в близките денонощия да се наложи евакуиране на още местни жители.

Източник: TV Europa

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net