Вторият пилот умишлено е разбил самолета

26-03-2015

Снишаването на самолета на „Джърмануингс”, разбил се във френските Алпи, е било задействано от втория пилот, който е бил сам в кабината в момента на сблъсъка. Това заяви на пресконференция днес главният прокурор на Марсилия, потвърждавайки информацията която изтече по-рано в медиите.

Аудиозаписът от откритата черна кутия показва, че единият от пилотите е останал заключен извън кабината. По неизвестни засега причини командирът на полета е напуснал мястото си непосредствено преди падането на самолета.

Вторият пилот, който е идентифициран като 28-годишния германски гражданин Андреас Любитц, е поел самостоятелно управлението на самолета. В записа се чува, че той е бил жив и е дишал до момента на сблъсъка. Засега се предполага, че Любитц умишлено е отказал да отвори вратата на кабината.

„Смятам, че той умишлено е отказал да отвори вратата и е натиснал бутона, за да свали самолета,” каза прокурорът. Както беше обявено по-рано: вторият пилот не е регистриран в списъка на издирвани терористи. Според прокуратурата все още няма причини да се смята, че падането на самолета А320 във френските Алпи е терористична атака.

В началото на полета екипажът е разговарял спокойно, по-късно единият пилот е излязъл от кабината. Когато се връща командирът чука на вратата, но от кабината никой не отговаря. Ударите стават по-настоятелни, но няма реакция до края на фаталния полет, когато зазвъняват аларми.

Пътническият самолет А320 на „Джърмануингс” се разби на 24 март на път от Барселона за Дюселдорф в югоизточната част на Франция. Инцидентът е стана в 10:53 минути местно време на 1800 метра височина. На борда имаше 150 пътници – 144 пътници и 6 души от екипажа. По-голяма част от жертвите са испанци и германци. Според френските власти на борда на A320 е имало и граждани на Аржентина, Австралия, Белгия, Великобритания, Дания, Казахстан, Колумбия, Мексико, САЩ и Япония.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83957 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26558 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net