Недоволните от Apple формират коалиция

26-09-2020

Няколко компании, недоволни от политиките на Apple, сформираха Коалиция за справедливост на приложенията (CAF) и призоваваха всички разработчици, които споделят същото мнение, да се присъединят към тях.

Коалицията включва Spotify, Epic Games, Match Group (притежава Tinder), Blockchain.com и около дузина други технологични компании. Основната цел на коалицията е да се бори с налаганите от Apple правила.

Членовете на коалицията са недоволни от липсата на алтернативни начини за разпространение на своите разработки на платформата iOS и смятат, че Apple използва господстващото си положение, за да възпрепятства работата на услугите и популяризирането на приложения, които са конкурентни на нейните услуги.

Също така членовете на коалицията искат да постигнат 30% намаление на таксите, приети в App Store за всички видове плащания. Редица компании, участващи в коалицията, вече водят съдебни спорове с Apple за различни ограничения и доминиращата ѝ позиция на пазара.
Членовете на коалицията казват, че ще приветстват компании от всякакъв мащаб и индустрии, стига да подкрепят потребителския избор, да са ангажирани с конкуренцията и да участват в създаването на равни условия за разработчиците на игри и приложения по целия свят.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net