Тръмп подписа ново ограничение за TikTok

12-08-2020

Изпълнителната заповед, подписана от президента на САЩ Доналд Тръмп и забраняваща всякакви сделки с китайската компания ByteDance и нейните дъщерни дружества, може да забрани на магазините на App Store и Google Play да предлагат приложението TikTok на потребителите, съобщава Reuters. Това се казва в текста на новия указ.

Според текста, под забранени транзакции могат да се разбират споразумения, осигуряващи наличието на TikTok в магазините за приложения, 'закупуване на реклама в TikTok и приемане на условията на потребителското споразумение при изтегляне на приложението“.

Тази информация още не е потвърдена от Google и App Store.

Тръмп подписа забраната на TikTok и WeChat в САЩ

Американският лидер подписа по-рано две изпълнителни заповеди за забрана на всякакви транзакции с ByteDance и нейните дъщерни дружества. Също така се забраняват и транзакции, свързани със социалната мрежа WeChat и със собственика й - китайския интернет гигант Tencent, както и неговите дъщерни дружества. Забраните и в двата случая влизат в сила в края на септември, след публикуването на постановленията.

На 3 август Тръмп обяви, че Microsoft или друга американска компания трябва да закупи TikTok до 15 септември, в противен случай социалната мрежа ще бъде забранена в САЩ. На 31 юли президентът заяви, че планира да забрани TikTok в страната, а преди това Bloomberg съобщи, позовавайки се на източници, че Тръмп ще принуди ByteDance да се откаже от своя дял от TikTok в САЩ, така че компанията да не може да контролира работата на приложението в страната.

Тревогите на администрацията на САЩ относно социалната мрежа произтичат от твърденията, че нейното ръководство се занимава с пропаганда и прехвърля данните на потребителите на приложението на китайските власти. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net