Потребителите на Windows 7 засегнати от странен проблем

09-02-2020

Операционната система не им позволява да изключат компютъра си.

Microsoft прекрати поддръжката на Windows 7 преди около месец, а потребителите на остарялата платформа вече се сблъскаха с две сериозни предизвикателства. Наложи се компанията да пуска извънредни кръпки на системата.

Първо, последната актуализация на Windows 7, излязла в деня на прекратяване на поддръжката – 14 януари, превърна тапета на десктопа в черен фон. Microsoft беше принудена да пусне непланирано обновление, за да се справи с неприятната ситуация.

Сега потребителите на Windows 7 масово се оплакват от нов проблем. В последните няколко дни се появиха десетки дискусии в социалните мрежи и форуми, включително Reddit, Twitter и официалната общност на Microsoft.

Проблемът е сериозен. Когато потребителят на Windows 7 се опита да рестартира или изключи компютъра, системата показва съобщение за грешка и по-точно, че „нямате разрешение да изключите този компютър” (You don’t have permission to shutdown this computer).
Microsoft все още не е разкрила причината за проблема. Потребителите обаче имат няколко теории. Най-вероятно това се дължи на неправилна работа на „User Account Control” (управлението на потребителските акаунти) в груповата политика. Този елемент е „счупен” с последната месечна актуализация на Windows 7.

Съвети за справяне с възникналия проблем са публикувани на сайта QuckHeal. Специалистите обаче не се ангажират с версия за причината, която предизвиква тази грешка.

 Обменни курсове на БНБ за днес 09-07-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.73297 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.17501 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84095 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net